Energitie initiatief van Tielse ondernemers

Energitie is een initiatief van Tielse ondernemers die thuis zijn op het gebied van energiezuinig bouwen en renoveren. Wij geven er voorlichting en advies over. Je kunt bij ons ook terecht voor ontwerp en bouwbegeleiding. En voor de aanvraag en afhandeling van subsidietrajecten, zoals de duurzaamheidslening van de gemeente Tiel.

  • Informatie over energiezuinig wonen
  • Informatie over subsidies en leningen
  • Advies over energiezuinig (ver)bouwen
  • Ontwerp en begeleiding van (ver)bouw en renovatie
  • Aanvraag en afhandeling subsidietrajecten
  • Matchen vraag en aanbod lokale bedrijven en organisaties

Energitie onderscheidt zich door de combinatie van gedetailleerde technische kennis over energiezuinig bouwen en renoveren, kennis van lokale ontwikkelingen en het geven workshops en cursussen om energiezuinig te bouwen, te renoveren en te wonen.

Over Saskia en Egbert
Energitie is een initiatief van Saskia de Jong en Egbert de Jong (geen familie). Zij kennen elkaar sinds 2004 vanuit een regionaal zakelijk netwerk in de bouw en hebben elkaar beter leren kennen bij vereniging DNA in de Bouw die op energiezuinig bouwen focust.

Saskia de Jong
Zo lang ze werkt is Saskia betrokken bij communicatie over bouwen en wonen. Ze werkte bij een paar grote bouwbedrijven en begon in 1995 onder de naam DeJong&Verder als zelfstandig communicatieadviseur in bouw en techniek. Ze deed de communicatie van een inmiddels afgerond EU-project over passiefbouwen in Nederland. Daardoor kreeg ze meer interesse in energieneutraal bouwen en wonen. Op 1 januari 2015 is ze gestart met de consumentenblog Woontlekker om ook consumenten te informeren, inspireren en in beweging te krijgen over energiezuinig wonen. Want er is nog heel veel onbekendheid bij het grote publiek. Saskia woont al 25 jaar in de gemeente Tiel.

Egbert de Jong
Egbert woont al sinds 1960 in Tiel en kent de groei en de staat van de wijken. Sinds 1978 is hij actief in Tiel met architectenwerk. Veelal in opdracht van ontwikkelaars als Bouwfonds, Zondag, Klok, Van Wanrooij, Witte, Passewaaij vof. De eerste kennismaking met verduurzaming van woningen deed hij in 1993 in Dordrecht op. Daar ontstond zijn interesse voor het energetisch aanpakken van woningen. Door kennis op te doen en aanvullende studies is JongZeeuw architecten & adviseurs sinds juli 2014 het eerste architectenbureau dat internationaal gecertificeerd is als passiefhuis adviseur. Hun grootste opgave en uitdaging is alle bestaande woningen voor 2050 energiezuinig te krijgen.

© Copyright 2018 Energitie